Biscotto Pizzasten til Turtle Motion
Product Specifications | Klargøring af Biscotto sten Når du modtager din sten, kan der stadig være støv fra produktionen på den. Støvet kan nemt børstes af med en ovnbørste, og du kan også tørre stenen af med en let fugtig klud. Er kanterne på stenen lidt for ru, eller passer den ikke 100% ind i din ovn, kan du forsigtigt slibe stenen til med en fin fil eller noget finkornet sandpapir. Vær dog opmærksom på, at en biscotto er en forholdsvis skrøbelig sag, så vær forsigtig med den. Når du placerer stenen i din ovn, skal det være med den ru side nedad. Den glatte side er bagefladen, og den skal derfor vende opad. Når din biscotto er på plads i pizzaovnen, skal stenen forberedes, så den kan klare de høje temperaturer. Vi anbefaler, du starter med at bage den nye biscottestenen ved halv varme i 60 minutter. Herefter lader du stenen køle af, indtil den igen har stuetemperatur (ca. 20 °C). Vær opmærksom på, at en biscotto er udviklet til at holde på varmen, og at det derfor vil tage flere timer, før stenen igen er kold. Når din biscotto er kølet ned, bager du den i 60 minutter ved fuld varme, og lader den igen køle af, indtil den har stuetemperatur – herefter er stenen klar til brug. Processen tager jo en del timer, da man skal vente på at stenen køles ned efter opvarmning, men til gengæld skal den kun udføres inden du tager den nye biscotto i brug første gang.
Vedligeholdelse af Biscotto sten Når først du er begyndt at bruge din biscotto sten, vil pizzabagningen naturligvis kunne efterlade rester af brændt mel eller toppings, som er kommet i direkte kontakt med stenen. Disse fastbrændte rester brænder du nemt af, ved at lade din ovn være tændt lidt tid efter du har bagt den sidste pizza. Når ovnen har stået noget tid ved den maksimale temperatur, vil de fastbrændte rester være forkullet, og kan (når stenen er kølet lidt af) nemt børstes af med en ovnbørste. Undgå at trykke for hårdt med ovnbørsten, da det kan skabe unødige ridser i overfladen af din sten. Det bør i øvrigt slet ikke være nødvendigt at trykke hårdt, da pizzaresterne typisk er lige til at børste af. Vil du gøre stenen ekstra ren, kan du tørre den efter med en let fugtig klud, men først når stenen er helt kold. Du må ALDRIG udsætte din Biscotto for direkte kontakt med vand eller sæbe, da det kan få din sten til at revne, næste gang du varmer |
---|